Kotlety mielone z grzybami

Składniki

  • 30 dkg mięsa mielonego
  • 15 dkg świeżych grzybów (opieńki lub pieczarki)
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • przyprawa do miesa mielonego
  • tarta bułka do otaczania
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Grzyby i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni az odparują, wystudzić.

Mięso mielone i resztę składników dobrze wymieszać.

Zrobić kotlety i otoczyć w tartej bułce.

Smażyć na wolnym ogniu.

Podawać z ziemniakami i surówką.

1 Comment

  1. Franek

    Dobry przepis, mi się przyda

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *