Kotlety mielone z farszem

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 2 czerstwe bułki
  • 30 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bułka tarta

Przygotowanie

Pieczarki oczyścić, a paprykę umyć. Następnie razem z serem pokroić w kostkę. Bułki namoczyć w wodzie i odcisnąć.

Czosnek i cebulę obrać i posiekać. Następnie zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki i paprykę. Podsmażyć i wystudzić.

Następnie dodać do tego ser, jajka oraz koperek. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.

Odciśnięte bułki wymieszać z mięsem i doprawić.

Formować kotlety i faszerować masą warzywną.

Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *