Składniki
- 50 dag mięsa mielonego
- 2 czerstwe bułki
- 30 dag pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 10 dag żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
- olej
- bułka tarta
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić, a paprykę umyć. Następnie razem z serem pokroić w kostkę. Bułki namoczyć w wodzie i odcisnąć.
Czosnek i cebulę obrać i posiekać. Następnie zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki i paprykę. Podsmażyć i wystudzić.
Następnie dodać do tego ser, jajka oraz koperek. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.
Odciśnięte bułki wymieszać z mięsem i doprawić.
Formować kotlety i faszerować masą warzywną.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.