Składniki
- 200 g kaszy gryczanej
- 150 g wołowiny
- 1 duża cebula
- 1/2 szklanki miodu pitnego
- cukier
- pieprz
- sól
Przygotowanie
Kaszę wsypać do garnka, posolić i zalać wodą tak by było jej około pół centymetra nad kaszą.
Gotować pod przykryciem.
Kiedy woda odparuje zakręcić gaz, a kasza „dochodzi pod przykryciem”.
Wołowinę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i również podsmażyć.
Następnie dodać je do kaszy oraz wlać pół szklanki miodu pitnego, posłodzić (około 3 łyżeczek), dodać pieprz i gotować na wolnym ogniu.
Kasza powinna mieć słodkawy smak, jeśli jest sucha można dodać odrobinę oleju.
Dość dobre danie, wypróbowałem ten przepis i jestem pozytywnie zaskoczony bo spodziewałem się czegoś gorszego ponieważ nie przepadam za kaszą gryczaną.