Jajecznica z pieczarkami

Składniki

  • 4 jajka
  • 10 dag małych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 10 dag żółtego sera
  • 10 dag kiełbasy
  • szczypiorek lub koperek
  • Vegeta
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pieczarki umyć i pokroić.

Następnie wrzucić do wrzącej wody i gotować 10-15 minut.

Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię.

Pieczarki odcedzić i dać na patelnię.

Wszystko razem smażyć.

Jajka wbić do miski, dodać przyprawy i rozmącić widelcem.

Wylać na patelnię i dokładnie wymieszać.

Pod koniec smażenia dodać starty na tarce o dużych oczkach żółty ser.

Smażyć jeszcze chwilę.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *