Indyk z pastą z bazylii

Składniki

  • 70 dag fileta z indyka
  • pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 4 łyżki oleju
  • czarny pieprz
  • sól

Przygotowanie

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Bazylię płuczemy, osączamy i siekamy. Miksujemy z czosnkiem, serem i 2 łyżkami oleju. Doprawiamy do smaku solą.

Fileta myjemy i rozbijamy na dość cienki prostokąt. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Rozsmarowujemy równą warstwę bazyliowej pasty. Mięso zwijamy, obwiązujemy bawełnianą nicią. Zawijamy w wysmarowaną olejem folię i pieczemy 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *