Indyk w sosie czekoladowym

Składniki

  • 2 piersi indyka
  • 40 g gorzkiej czekolady
  • 2 posiekane cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka płatków migdałowych
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • mała suszona papryczka chilli
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Piersi pokroić na 3-4 części.

Włożyć do garnka, zalać taką ilością wody, aby mięso było przykryte i zagotować.

Posolić i gotować na małym ogniu około 30 minut.

W tym czasie podsmażyć cebulę, dodać do mięsa.

Przyprawić czosnkiem, słodką papryką i pokruszoną chilli.

Dodać płatki migdałowe i czekoladę.

Przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

Podawać z ryżem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *