Gulasz z rekina

Składniki

  • 675 g mięsa rekina, grubo pokrojonego
  • 3 szklanki wywaru z kurczaka
  • 2 łyżeczki soli
  • po 1 łyżeczce tymianku i liści oregano
  • 3 łyżki masła
  • 20 małych białych cebulek
  • 2 marchewki, pokrojone w cienkie paseczki
  • 2 łodygi selera, pokrojone w cienkie paseczki
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 20 pieczarek
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Do dużej brytfanny włożyć mięso rekina, wlać wywar, dodać sól, tymianek i oregano. Przykryć i dusić przez 15 minut.

W rondelku rozgrzać masło. Dodać seler, marchewkę, cebulę, grzyby i czosnek. Smażyć przez 5 minut. Posypać mąką i smażyć przez 3 minuty, nie rumienić. Sosem polać mięso rekina i lekko wymieszać. Dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut.

Podawać z ryżem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *