Składniki
- 675 g mięsa rekina, grubo pokrojonego
- 3 szklanki wywaru z kurczaka
- 2 łyżeczki soli
- po 1 łyżeczce tymianku i liści oregano
- 3 łyżki masła
- 20 małych białych cebulek
- 2 marchewki, pokrojone w cienkie paseczki
- 2 łodygi selera, pokrojone w cienkie paseczki
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 20 pieczarek
- 3 łyżki mąki
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
Przygotowanie
Do dużej brytfanny włożyć mięso rekina, wlać wywar, dodać sól, tymianek i oregano. Przykryć i dusić przez 15 minut.
W rondelku rozgrzać masło. Dodać seler, marchewkę, cebulę, grzyby i czosnek. Smażyć przez 5 minut. Posypać mąką i smażyć przez 3 minuty, nie rumienić. Sosem polać mięso rekina i lekko wymieszać. Dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut.
Podawać z ryżem.