Gulasz z piersi kurczaka i bananów

Składniki

  • 2 duże piersi kurczaka
  • 3 banany
  • cebula
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • łyżka przyprawy curry
  • po szczypcie ostrej i słodkiej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Piersi kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklanką bulionu z kostki, przykryć i dusić na małym ogniu 10 minut.

Drobno posiekaną cebulę usmażyć na reszcie oleju i przełożyć do mięsa. Na czystą patelnię wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu, stale mieszając.

Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę ostrej papryki i koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Dusić pod przykryciem 10 minut.

Podawać z ryżem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *