Składniki
- 500 g wołowiny
- 250 g pieczarek
- 3/4 l bulionu wołowego
- 500g ziemniaków
- 500 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 duże cebule
- 1 papryka
- 250 g pomidorów
- sól
- olej
- przyprawa do gulaszu Kamis
Przygotowanie
Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą.
Osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać posiekaną cebulę i doprawić przyprawą do smaku.
Podlać bulionem i gotować około 40 minut.
Ziemniaki obrać w kostkę, fasolkę pociąć na kawałki.
Paprykę pokroić w paski.
Pieczarki także pokroić.
Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 minutach fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 minutach pieczarki i gotować jeszcze 3-4 minuty.
Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.