Gulasz z pieczarkami

Składniki

  • 500 g wołowiny
  • 250 g pieczarek
  • 3/4 l bulionu wołowego
  • 500g ziemniaków
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 duże cebule
  • 1 papryka
  • 250 g pomidorów
  • sól
  • olej
  • przyprawa do gulaszu Kamis

Przygotowanie

Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą.

Osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodać posiekaną cebulę i doprawić przyprawą do smaku.

Podlać bulionem i gotować około 40 minut.

Ziemniaki obrać w kostkę, fasolkę pociąć na kawałki.

Paprykę pokroić w paski.

Pieczarki także pokroić.

Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 minutach fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 minutach pieczarki i gotować jeszcze 3-4 minuty.

Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *