Gulasz z kurczaka

Składniki

  • 10 średnich pieczarek
  • 60 dag filetów z kurczaka
  • czerwona papryka
  • 3 małe cebule
  • oliwa
  • 200 ml czerwonego wina
  • przyprawa do kurczaka (np. gyros)
  • opakowanie ciemnego sosu pieczeniowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą i oliwą. Na ok. 30 minut wstawiamy do lodówki.

Cebule kroimy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso. Smażymy, aż się zrumieni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy ok. 10 minut, a następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Dusimy, wlewamy wino.

Sos mieszamy z wodą, wlewamy do mięsa. Dusimy ok. 10 minut. Podajemy z pieczywem lub ryżem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *