Gulasz drobiowy z jarzynami

Składniki

  • 1/2 kg mięsa gulaszowego drobiowego
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 pora
  • 1/4 selera
  • 4 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę.

Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką i skropić sosem sojowym.

Delikatnie wymieszać.

Zostawić na 30 minut.

Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na grubej tarce jarzynowej.

Porę i cebulę drobno posiekać.

Rozgrzać oliwę i smażyć mięso aż się zarumieni.

Do garnka wrzucić mięso, jarzyny, cebulę, przyprawy.

Zalać wodą tak aby przykryła mięso.

Dusić 1 1/2 godziny.

Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki.

Dodać do gulaszu.

Doprawić.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *