Filety z kurzej piersi z rokpolem

Składniki

  • 2 kurze piersi
  • łyżka oleju
  • łyżka masła
  • szczypta curry
  • pieprz
  • sól

Sos:

  • 10 dag sera rokpol
  • półtorej łyżki masła lub margaryny pół na pół z masłem

Przygotowanie

Piersi z kurczaka podzielić na połówki, włożyć je w plastikową torebkę i lekko zbić.

Posypać solą, pieprzem i przyprawą curry.

Ser rozetrzeć z masłem.

Mięso smażyć na rozgrzanym oleju i na każdym gorącym filecie ułożyć łyżeczkę pasty serowej.

Podawać natychmiast z ziemniakami piure lub ryżem na sypko.

Rokpol wymieszany z masłem jest doskonałym dodatkiem również do befsztyków z polędwicy wołowej.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *