Filety drobiowe w porach

Składniki

  • 2-3 duże filety z kurczaka
  • 2-3 duże pory
  • 2 łyżki majonezu
  • tarty żółty ser
  • Vegeta
  • pieprz
  • oliwa lub olej

Przygotowanie

Filety z kurczaka przeciąć wzdłóż na cieniutkie plasterki.

Pory umyć, a białą część pora pokroić w plasterki.

Na wysmarowaną oliwą blachę ułożyć naprzemiennie warstwami: jedna warstwa talarków z pora, posypać Vegetą, następna warstwa z piersi kurczaka, posypać Vegetą.

Można zrobić 4 warstwy.

Na ostatnią warstwę posypać grubo tartym żółtym serem i posmarować z wierzchu majonezem.

Do rozgrzanego piekarnika (200°C) włożyć blachę na około 45 minut.

Podawać z sosem czosnkowym i pieczywem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *