Filet drobiowy z ryżem

Składniki

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 2 woreczki ryżu
  • 1/2 kg drobnych pieczarek
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 1-2 ogórki kiszone
  • 3/4 szklanki śmietanki
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • natka pietruszki
  • papryka mielona (ostra)
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Filety z kurczaka umyć i ugotować w wodzie z kostką bulionową.

Pokroić w kostkę.

Pieczarki umyć osuszyć, pokroić w talarki.

Cebule pokroić w kostkę i przesmazyć razem z pieczarkami na oleju.

Dołozyc papryki pokrojone w kosteczki, doprawic sola i pieprzemi smażyć do miękkosci.

Dodać pokrojony filet z kurczaka.

Wszystko razem wymieszać, dołożyć posiekane ogórki.

Wlać 1/2 szklanki bulionu, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietance.

Zagotować.

Na sam koniec posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Podawać z ryżem ugotowanym do miękkości w osolonej wodzie.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *