Filet drobiowy w kasztanach

Składniki

  • 4 filety drobiowe
  • 1 puszka 567 g całych kasztanów
  • 100 g mielonej wieprzowiny
  • 4 cieniutkie plasterki boczku
  • 1 kostka rosołowa (rozpuszczona w 2 szklankach wody)
  • 1 jajko
  • pietruszka
  • cebulka ? szalotka

Przygotowanie

Do mielonej wieprzowiny dodać jajko, drobno pokrojoną cebulkę, kilka startych na tarce kasztanów i posiekaną pietruszkę.

Wymieszać dobrze wszystko.

Rozłożyć płasko filety z kurczaka, na każdym położyć po dużej łyżce farszu.

Zwinąć każdy filet w rulon i obtoczyć plastrem boczku.

Ułożyć w naczyniu i wsadzić do piekarnika na 20 minut w temp. 200°C.

W połowie pieczenia podlać bulionem i wrzucić resztę całych kasztanów do sosu.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *