Składniki
- 4 filety drobiowe
- 1 puszka 567 g całych kasztanów
- 100 g mielonej wieprzowiny
- 4 cieniutkie plasterki boczku
- 1 kostka rosołowa (rozpuszczona w 2 szklankach wody)
- 1 jajko
- pietruszka
- cebulka ? szalotka
Przygotowanie
Do mielonej wieprzowiny dodać jajko, drobno pokrojoną cebulkę, kilka startych na tarce kasztanów i posiekaną pietruszkę.
Wymieszać dobrze wszystko.
Rozłożyć płasko filety z kurczaka, na każdym położyć po dużej łyżce farszu.
Zwinąć każdy filet w rulon i obtoczyć plastrem boczku.
Ułożyć w naczyniu i wsadzić do piekarnika na 20 minut w temp. 200°C.
W połowie pieczenia podlać bulionem i wrzucić resztę całych kasztanów do sosu.