Cukinia z wątróbką

Składniki

  • 2 cukinie
  • 20 dag pieczarek
  • 40 dag wątróbek drobiowych
  • cebula
  • 2 marchewki
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • bazylia
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżeczka przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Wątróbki myjemy, mielimy. Cebulę siekamy, pieczarki kroimy w plastry. Obrane marchewki ścieramy na tarce.

Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy wątróbkę, pieczarki, marchewkę i podlewamy wodą. Dusimy, a gdy wątróbka zmięknie, doprawiamy.

Śmietanę mieszamy z przecierem. Wlewamy do wątróbki i dusimy.

Cukinie myjemy i nie obierając, kroimy w cienkie paski. Wkładamy do wrzącej wody, gotujemy 2 minuty, odcedzamy. Podajemy z wątróbką, posypane natką pietruszki.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *