Składniki
- 40 dag cielęciny
- 25 dag pieczarek
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 3-4 łyżki śmietany
- 3 łyżki oleju
- zielenina
- przyprawy
- sól
Przygotowanie
Cielęcinę drobno posiekać, wyrobić z drobno pokrojoną cebulą i śmietaną, posolić.
Do głębokiego naczynia wlać 1 łyżkę oleju, włożyć cielęcinę, skropić 1 łyżka oleju i przykryć folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec około 25 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przepołowić i posolić.
Pieczarki oczyścić, wyciąć trzonki, kapelusze wypłukać, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, pokroić na „listki”.
Posolić i wymieszać z połową zieleniny.
Wyjąć naczynie z cielęciną i ułożyć na niej pieczarki, skrapiając pozostałym olejem.
Umieścić na tym jedną warstwą pomidory.
Wstawić z powrotem do piekarnika i piec bez przykrycia około 10 minut.
Po wyjęciu posypać pozostałą zieleniną.