Cielęcina w pomidorach

Składniki

  • 800 g udźca cielęcego
  • 150 g suszonych pomidorów w oliwie
  • 250 ml wina białego wytrawnego
  • 1 pęczek koperku
  • oregano
  • bazylia
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

Pomidory pokroić w paski.

Mięso umyć, osączyć i pokroić w paski.

Następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia.

Dodać pomidory, posiekany koperek, oregano, bazylię, pieprz i sól do smaku.

Wlać wino i dusić 5 minut.

Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *