Cielęcina po grecku

Składniki

  • 1,5 kg cielęciny
  • 1 butelka czerwonego wina
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • 3 papryki
  • 1 cebula
  • 200 ml oliwy
  • oliwki
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebulę podsmażyć, dodać czosnku i zamieszać.

Wino wlać do cebuli razem z pomidorami w zalewie.

Gotować na małym ogniu przez około 10 minut.

Cielęcinę pokroić w kostkę, przyprawić i oprószyć  mąką.

Podsmażyć aż się zarumieni.

Dodać do sosu.

Paprykę pokroić w kawałki i także podsmażyć.

Zagotować.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *