Bułki z kurczakiem

Składniki

(6 porcji)

  • 6 podłużnych, chrupkich bułek
  • 2 szklanki ugotowanego mięsa kurczaka bez kości
  • 1 szklanka tartego sera szwajcarskiego
  • 1 szklanka tartego sera Cheddar
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki zielonej papryki (pokrojonej w drobną kostkę)
  • 1/4 szklanki cebuli (pokrojonej w drobną kostkę)
  • 1/4 szklanki selera (pokrojonego w drobną kostkę)
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta papryki

Przygotowanie

Odciąć wierzchnią warstwę bułek.

Wydrążyć miękisz.

Wydrążone bułki posmarować masłem.

Upiec w opiekaczu.

Połączyć kurczaka z warzywami, majonezem i przyprawami.

Nafaszerować bułki.

Posypać serem.

Piec w opiekaczu przez kolejne 2 minuty.

Przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.

Podawać od razu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *