Składniki
(6 porcji)
- 6 podłużnych, chrupkich bułek
- 2 szklanki ugotowanego mięsa kurczaka bez kości
- 1 szklanka tartego sera szwajcarskiego
- 1 szklanka tartego sera Cheddar
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki zielonej papryki (pokrojonej w drobną kostkę)
- 1/4 szklanki cebuli (pokrojonej w drobną kostkę)
- 1/4 szklanki selera (pokrojonego w drobną kostkę)
- 2 łyżki roztopionego masła
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta papryki
Przygotowanie
Odciąć wierzchnią warstwę bułek.
Wydrążyć miękisz.
Wydrążone bułki posmarować masłem.
Upiec w opiekaczu.
Połączyć kurczaka z warzywami, majonezem i przyprawami.
Nafaszerować bułki.
Posypać serem.
Piec w opiekaczu przez kolejne 2 minuty.
Przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.
Podawać od razu.