Biwakowa kiełbaśnica

Składniki

  • 40 dag parówek lub kiełbasy
  • 2 duże cebule
  • mielona papryka lub pieprz cayenne
  • 4 szklanki esencjonalnego rosołu z kostki lub wody z dodatkiem warzywnej przyprawy typu vegeta
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, tymianek, oregano, szczypiorek)
  • 2 łyżki oleju łub margaryny

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kostkę, parówki obrać z osłonek i pokroić w kostkę.

Zeszklić razem na tłuszczu.

Zalać roso­łem z kostki, doprawić papryką do sma­ku i gotować 10 minut.

Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Po­dawać najlepiej z pieczywem lub rumia­nymi grzankami z pieczywa tostowego, które wykłada się na talerze i zalewa go­rącą zupą.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *