Spaghetti ze szpinakiem

Składniki

  • świeży lub mrożony szpinak
  • makaron spaghetti
  • 1 małe opakowanie śmietany 18%
  • 1 cebula
  • czosnek
  • żółty ser
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa

Ilość poszczególnych składników zależy od indywidualnych upodobań.

Przygotowanie

Cebulę drobno pokroić i dusić. Dodać szpinak i zmiażdżony czosnek. Dalej wszystko razem dusić.

Na końcu posolić i odparować nadmiar wody.

Makaron ugotować.

W garnku podgrzać śmietanę z odrobiną wody. Dodać biały pieprz, gałkę muszkatołową i  starty żółty ser. Wszystko mieszać aż do roztopienia sera.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *