Rolada serowa

Składniki

  • 30 dag żółtego sera
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag serka topionego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 plastry szynki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Serek topiony rozgniatamy w misce. Resztę składników (oprócz żółtego sera) drobno siekamy i wkładamy do serka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.

Do gorącej wody wkładamy żółty ser i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować (ok. 1 godzina).

Na ser wykładamy masę i zwijamy jak roladę. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

Roladę dobrze się kroi, gdy jest lekko zmrożona.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *