Składniki
Ciasto:
- 70 dag mąki
- 1 jajko
Farsz:
- 40 dag soi
- 10 dag cebuli
- 2 jajka
- 10 dag bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- zielenina
- pieprz
- sól
- masło
Przygotowanie
Soję zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin.
Odlać wodę, zalać świeżą i ugotować.
Zmielić i dodać jajka, posiekaną zieleninę, podsmażoną cebulę, bułkę tartą oraz przyprawy.
Wymieszać.
Z mąki, jajka i ponad szklanki wody zagnieść ciasto (dość ścisłe, ale elastyczne).
Rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykroić spore krążki.
Nałożyć farsz i zlepić brzegi ciasta.
Ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić.
Polać stopionym masłem i posypać posiekaną pietruszką.