Składniki
- 6 bardzo dużych pieczarek
- 6 gniazdek szpinaku mrożonego
- 3 łyżki śmietany
- 2 ząbki czosnku
- żółty ser
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Masło roztopić na patelni i dodać szpinak. Przykryć pokrywką (żeby szybciej się rozmroził) i co jakiś czas mieszać.
Do gotowego szpinaku dodać rozmiażdżony przez praskę czosnek, śmietanę, sól i pieprz. Całość trzymać na patelni przez około 2 minuty i ciągle mieszać.
Pieczarki obrać i odkroić trzonki. Następnie kapelusze pieczarek posolić i ułożyć na nich przygotowany szpinak, którego należy posypać startym na małych oczkach serem.
Gotowe pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temperaturze 180°C przez około 15 minut.