Pieczarki faszerowane szpinakiem

Składniki

  • 6 bardzo dużych pieczarek
  • 6 gniazdek szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • żółty ser
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Masło roztopić na patelni i dodać szpinak. Przykryć pokrywką (żeby szybciej się rozmroził) i co jakiś czas mieszać.

Do gotowego szpinaku dodać rozmiażdżony przez praskę czosnek, śmietanę, sól i pieprz. Całość trzymać na patelni przez około 2 minuty i ciągle mieszać.

Pieczarki obrać i odkroić trzonki. Następnie kapelusze pieczarek posolić i ułożyć na nich przygotowany szpinak, którego należy posypać startym na małych oczkach serem.

Gotowe pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temperaturze 180°C przez około 15 minut.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *