Pasztet sojowy

Składniki

Na dużą blachę:

  • 1 kg soi
  • 2 kg pieczarek
  • 3 jajka
  • 1 kg cebuli
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • olej
  • masło
  • garść suszonych grzybów
  • kilka garści orzechów włoskich

Przygotowanie

Opłukaną soję zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Gotujemy 2-3 godziny do miękkości, pod koniec solimy.

Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Cebulę kroimy i smażymy.

Namoczone i osączone suszone grzyby oraz pozostałe składniki mielimy w maszynce. Wbijamy jajka i dość mocno doprawiamy.

Masę przekładamy do natłuszczonej blachy. Pieczemy 45-60 minut w temp. 150 °C.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *