Naleśniki kukurydziane

Składniki

  • 1 mała puszka kukurydzy (ok. 425 g)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 7-8 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta suszonego chili
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Osączoną kukurydzę zmiksować z mlekiem. Dodać olej, jajka, mąkę, sól, chili; mieszać, aż powstanie gładkie ciasto.

Cienkie naleśniki smażyć porcjami na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Po usmażeniu każdego naleśnika patelnię smarować świeżym tłuszczem. Gotowe naleśniki kroić na pół, układać na półmisku w kształcie wachlarza.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *