Musli z ziaren zbóż z jabłkiem

Składniki

  • 2 łyżki zmielonej mieszanki sześciu zbóż
  • 1 suszona, niekonserwowana siarką morela
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 małe jabłko
  • 75 g zsiadłego mleka
  • 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie

Poprzedniego wieczoru wsypać mieszankę sześciu zbóż do małej porcelanowej miseczki i wymieszać z 3-4 łyżkami wody. Morelę pokroić w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny wymieszać z ziarnami. Przykryć i wstawić na noc do lodówki, by wszystko spęczniało.

Następnego ranka obrać jabłko i zetrzeć na grubej tarce. Wraz ze zsiadłym mlekiem wymieszać ze spęczniałymi ziarnami i morelą. Posypać musli posiekanymi orzechami włoskimi.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *