Łazanki zapiekane z pieczarkami

Składniki

  • 50 dag gotowych łazanek
  • 50 dag pieczarek
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki śmietany
  • żółtko
  • 3 łyżki startego ostrego żółtego sera
  • margaryna do naczynia

Przygotowanie

Podsmażyć drobno posiekaną cebulę na łyżce oleju, wrzucić pokrojone w plaster­ki pieczarki, usmażyć, dodając resztę oleju.

Doprawić solą i pieprzem.

Ugotować łazanki al dente w osolonej wo­dzie, odcedzić, dodać pieczarki, wymieszać, wyłożyć do naczynia do zapiekania wysma­rowanego margaryną.

Śmietanę połączyć z żółtkiem, solą i pieprzem, wlać do naczynia, posypać żółtym serem.

Zapiekać, aż na wierz­chu powstanie złocista skórka.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *