Ziemniaki zapiekane

Składniki

(6 porcji)

  • 675 g surowych ziemniaków
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 1/2 szklanki tartego sera Parmezan
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz

Przygotowanie

Podgrzać piekarnik do temperatury 190°C.

Obrać ziemniaki.

Pokroić w cienkie plasterki.

Ułożyć w rondlu z grubym dnem.

Oprószyć mąką.

Pokropić masłem.

Posypać przyprawami.

Polać mlekiem i śmietaną.

Na wierzchu posypać serem.

Piec w piekarniku przez 40 minut, aż będą miękkie.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *