Pizza bianco

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 3 jajka
  • ok. 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i na małym płomieniu podsmażamy ziemniaki, często mieszając. Smażymy tak długo, aż się się lekko zrumienią i zmiękną.

Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka kolejno wbijamy do miseczki. Następnie dodajemy żółty ser, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie mieszamy.

Masę wlewamy do ziemniaków. Smażymy na niewielkim ogniu, aby się nie przypaliła.

Gdy pizza zetnie się z jednej strony, przewracamy ją na drugą i smażymy jeszcze chwilę. Podajemy z keczupem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *