Składniki
- 10 dag ryżu
- 1 l mleka
- 250 ml soku jabłkowego
- 2 jabłka
- 2 pomarańcze
- 3 plastry ananasa z puszki
- 2 łyżki cukru
- sól
- cynamon w proszku
Przygotowanie
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i wystudzić.
Zagotować mleko, dodać ryż, cukier i sok jabłkowy, wymieszać.
Lekko przestudzić.
Jabłka pokroić w słupki (nie obierać), pomarańcze na kawałki, ananasa w kostkę.
Zupę wlać do talerzy, dodać owoce i oprószyć cynamonem.
Ciekawa mieszanka. Zawsze jadłam ryż na słono, ale chyba wypróbuję ten przepis jutro bo ostatnio jakoś mam ciągle ochotę na coś słodkiego. A to nie dosyć, że będzie słodkie, to jeszcze zdrowe i lekkie zarazem.