Ryż z owocami na mleku

Składniki

  • 10 dag ryżu
  • 1 l mleka
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 2 jabłka
  • 2 pomarańcze
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • 2 łyżki cukru
  • sól
  • cynamon w proszku

Przygotowanie

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i wystudzić.

Zagotować mleko, dodać ryż, cukier i sok jabłkowy, wymieszać.

Lekko przestudzić.

Jabłka pokroić w słupki (nie obierać), pomarańcze na kawałki, ananasa w kostkę.

Zupę wlać do talerzy, dodać owoce i oprószyć cynamonem.

1 Comment

  1. Monica

    Ciekawa mieszanka. Zawsze jadłam ryż na słono, ale chyba wypróbuję ten przepis jutro bo ostatnio jakoś mam ciągle ochotę na coś słodkiego. A to nie dosyć, że będzie słodkie, to jeszcze zdrowe i lekkie zarazem.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *