Kotlety ryżowe z serem

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 100 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • bułka tarta
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Ryż rozgotować w 3 szklankach osolonej wody.

Do gorącego ryżu dodać ser starty na tarce o drobnych oczkach, jajka i posiekaną pietruszkę, przyprawić solą oraz gałką muszkatołową.

Wyrobić dokładnie masę, mokrymi rękami uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Podawać z gotowanymi jarzynami np. marchewką i groszkiem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *