Kuskus z warzywami

Składniki

  • 2-3 łyżki kaszy kuskus
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka z natką
  • 1 średnia cebula
  • 1 por
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Warzywa obrać, opłukać oraz posiekać (w talarki albo słupki, piórka w przypadku cebuli).

Następnie zalać wodą tak, aby wody było trochę więcej niż warzyw (jeżeli znaczna część wyparuje to należy dolać) i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Kolejno ugotować warzywa do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać kaszę kuskus i gotować na małym ogniu od 3-6 minut, mieszając co jakiś czas, aby kasza nie przypaliła się.

Następnie przykryć i odczekać chwilę, aż kuskus napęcznieje.

Podawać w miseczkach przyozdobione natką pietruszki.

Można wykorzystać mrożone warzywa.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *