Kuskus po turecku

Składniki

  • 1 opakowanie kuskus
  • 2 pomidory
  • 1 duży zielony ogórek
  • 2 cytryny
  • 2 cebule
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 4 duże ząbki czosnku
  • papryka
  • oliwa z oliwek
  • pęczek natki
  • suszona mięta
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Przygotowanie

Kuskus przyrządzić według przepisu na opakowaniu.

Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie i dodać koncentrat.

Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę.

Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem.

Wymieszać i dodać pozostałe składniki.

Dodać sok z z cytryn i przyprawić.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *