Krokiety wrocławskie

Składniki

  • 30 dag kaszy gryczanej
  • 2 kapelusze suszonych grzybów
  • 3 dag sera tylżyckiego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • garść posiekanej zieleniny

Przygotowanie

Grzyby namoczyć, po dwóch godzinach odcedzić i posiekać. Kaszę ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić. Kaszę schłodzić, dodać jajka, grzyby, posiekany koperek, ser starty na tarce i zesmażoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko starannie wymieszać na jednolitą masę. Formować wałeczki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rumiano. Podawać z dowolnym sosem.

1 Comment

  1. minessota

    Ostatnio jadłam to u mojej siostry na obiedzie, nie byłam przekonana, ale w sumie dobre te krokiety:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *