Składniki
- 1 szklanka kaszy manny
- 2 kostki bulionu warzywnego
- 2 szklanki wody
- 4-5 plastrów sera żółtego
- 1 jajko
- natka pietruszki
- szczypiorek
- suszona cebulka
- pieprz
- bułka tarta
Przygotowanie
Wodę przelać go garnka i gotować razem z kostkami bulionu warzywnego. Gdy woda będzie się gotować dodać kaszę mannę (stopniowo i powoli!).
Gotować na małym ogniu jeszcze około 10 minut jednocześnie mieszając.. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut.
Gdy kasza będzie już chłodna dodać starte plasterki sera, jajko, posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy uformować kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na brązowo.
To brzmi nawet smacznie, też zapisze bay zrobi w przyszłości