Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki

  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieczarki (ilość według uznania)
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Przygotowanie

Kaszę ugotować w osolonej wodzie.

Pieczarki oraz cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć.

Do miski wsypać kaszę, dodać natkę pietruszki, pieczarki, jajka i szczypiorek.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Doprawić solą i pieprzem.

Formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej.

Smażyć z obu stron na złoty kolor.

1 Comment

  1. Kaspir

    Polecam także gołąbki z tej kaszy, są super s smaku.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *