Gołąbki z kaszą

Składniki

  • 1 główka białej kapusty
  • 8 ziemniaków
  • sos sojowy
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • ząbek czosnku
  • rozmaryn
  • pieprz ziołowy

Przygotowanie

Kapustę zaparzyć we wrzątku aż zmiękną liście.

Ostudzić.

Wykroić środek i zdjąć liście.

Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce.

Wcześniej ugotować kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.

Cebulę i czosnek pokroić drobno, udusić na patelni z solą, odrobiną wody, pod koniec dolewając trochę oleju.

Wymieszać wszystko i dodać przyprawy.

Farsz zawijać w liście kapusty.

Gotować około 1 godzinę na wolnym ogniu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *