Roladki z jaj

Składniki

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • po pęczku rzodkiewki i szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • łyżeczka sosu sojowego lub płynnej przyprawy do zupy
  • łyżeczka musztardy
  • 8-10 liści sałaty
  • sól

Przygotowanie

Rzodkiewki pokroić w plasterki, część odłożyć. Jaja oraz szczypior bardzo drobno posiekać. Rozdrobnione składniki wymieszać z musztardą, dwiema łyżkami majonezu, sosem sojowym, ewentualnie doprawić solą.

Liście sałaty umyć, osuszyć. Na każdy nałożyć trochę przygotowanej masy, zwinąć rulon. Oblać roladki pozostałym majonezem, przybrać plasterkami rzodkiewki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *