Luksusowe jajka faszerowane

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 kopiasta łyżka drobno posiekanego koperku (same piórka)
  • 3 łyżki majonezu
  • czarny kawior
  • sok z cytryny
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • zielenina do przybrania

Przygotowanie

Obrane ze skorupek jajka pokroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka, białka ułożyć na deseczce.

Przygotowanie farszu: żółtka utrzeć z majonezem, koperkiem i przyprawami.

Masą, o pięknym wiosennym kolorze, nadziewać białka w taki sposób, aby na wierz­chu utworzyć zgrabny kopczyk, układać na szklanym półmisku, delikatnie przybranym zieleniną.

Na każdej porcji ułożyć grudkę kawioru.

Podawać nie później niż 15 minut po przygotowaniu.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *