Składniki
- 4 jaj
- 2 łyżki wody mineralnej
- 5 pomidorów
- 3 cebule
- 2 strąki słodkiej papryki
- imbir
- drobno pokruszony liść laurowy
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w paski.
Na dużej patelni mocno rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać paprykę i pomidory, chwilę smażyć na silnym ogniu, mieszając, po czym dodać liść laurowy i dusić kilka minut na niewielkim ogniu.
Rozbełtać dokładnie jaja z wodą mineralną, szczyptą imbiru, solą i pieprzem, wlać na patelnię i smażyć, mieszając, aż się zetną.
Podawać z bułką lub z ryżem.