Jaja nadziewane w skorupkach

Składniki

  • 7 jaj
  • 1/2 bułki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 łyżki margaryny
  • łyżka tartej bułki
  • łyżeczka siekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

6 jaj ugotować na twardo, ostudzić i przekroić wzdłuż na połowy, nie niszcząc skorupek. Wybrać zawartość i drobno posiekać. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, drobno posiekaną zieleninę, połowę stopionego tłuszczu, surowe jajo, przyprawy do smaku i całość wymieszać. Połówki skorupek nadziać masą tak, aby nieco wystawała na zewnątrz. Wysypać na płaski talerz tartą bułkę, zanurzyć w niej jaja przeciętą stroną; lekko przyciskając. Rozgrzać na patelni resztę tłuszczu i przysmażyć jaja. Podawać na gorąco z sezonową surówką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *