Jaja faszerowane serem i awokado

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • duży owoc awokado
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka startego żółtego sera
  • 2 łyżki gęstego majonezu
  • mała cebula
  • liście sałaty
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz cayenne

Przygotowanie

Awokado obrać, usunąć pestkę, a miąższ drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny, połączyć z drobno posiekaną cebulą.

Obrane jaja przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka, utrzeć je z majonezem, solą, pieprzem cayenne i serem, dodać awokado i cebulę, utrzeć na gładką masę.

Przygotowanym farszem napełnić połówki białek.

Ułożyć je na liściach sałaty, udekorować natką pietruszki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *