Jaja faszerowane kawiorem

Składniki

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • łyżeczka koniaku
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki kawioru
  • kilka marynowanych szalotek (maleńkich cebulek)
  • kilka gałązek koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • biały pieprz

Przygotowanie

Jaja obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka, utrzeć je na jednolitą gładką masę z połową kawioru, majonezem, solą, pieprzem, papryką, sokiem z cytryny i koniakiem.

Tak przygotowaną pastą nadziać białka, udekorować pozostałym kawiorem, cebulką, gałązkami koperku i szczypiorku.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *