Hamburgery jajeczne

Składniki

  • 10 jajek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżeczki kaszy manny
  • 4 sucharki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 4 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Przepuszczamy przez praskę lub rozgniatamy widelcem. Wbijamy surowe jajko.

Sucharki moczymy w lekko podgrzanym mleku i nieosączone dodajemy do jajek.

Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy z masą jajeczną. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy hamburgery i smażymy z obu stron na oleju.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *