Czosnek po konstancińsku

Składniki

  • 2 spore główki czosnku
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1-2 kwaskowate jabłka
  • 1 szklanka ostrego chrzanu
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, bazylia)
  • sok z cytryny
  • ewentualnie sól

Przygotowanie

Czosnek obrać i drobno posiekać.

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i dobrze wymieszać.

Wymieszać z posiekaną zieleniną, czosnkiem i chrzanem.

Przykryć folią spo­żywczą i wstawić do lodówki na około 30 minut.

Jajka przekroić wzdłuż na połówki i na każdą połówkę wyłożyć porcje czosnkowej surówki.

Przybrać posiekaną zieleniną.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *